Ze komt er weer aan, de zomer! En wie wil er nou niet met een mooi strak lichaam over het strand kunnen rennen? De sportscholen worden langzamerhand steeds drukker met mensen die nog snel de laatste pondjes eraf willen zweten, en waarom haal jij ook niet alvast dat oude badpak uit de kast, welke je niet meer dacht te passen? Samen met WordFit.nl zul je binnen no time dat lichaam hebben waar je trots op kunt zijn! In verschillende delen houden wij je op de hoogte van deze special.

Voeding

Geloof het of niet, maar het onderhouden van een gezond eetpatroon blijft de beste basis voor het creëren van een slank lichaam. Hoeveel sit-ups je ook per dag doet, die sixpack komt niet tevoorschijn zolang er een laagje vet overheen zit. Daarom gaan we samen aan de slag aan een goed eetpatroon!

In theorie zou je 5 á 6 porties fruit en groente per dag in moeten nemen, maar aangezien dit zelfs fanatieke sporters vaak niet lukt, heb ik hier wat tips voor een gezond eetpatroon:

1. Grijp naar de gezonde alternatieven!

Laat die zakken mars en snickers lekker liggen, hoe verleidelijk ze ook zijn. Een snicker bevat 310 kilocalorieën en vereist ongeveer een uur lang fietsen om dit er weer af te trainen! Probeer als tussendoortje te gaan voor een liga evergreen of een eierkoek.

2. Eet je grootste maaltijd ’s morgens

’s Ochtends is je lichaam zijn glycogeen reserves aan het opraken. Om ervoor te zorgen dat je hierdoor niet afzwakt, is het noodzakelijk een rijkelijk ontbijt te nuttigen.
Probeer naarmate de dag vordert steeds minder calorieën in te nemen. In combinatie met 5 porties per dag zit je al aan een goede basis voor dat strakke zomerlichaam!

3. Drink water!

Water zuivert je lichaam van binnenuit en zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Daarnaast is water hét drankje om af te vallen, en het komt nog gemakkelijk uit de kraan ook.

4. Eet niets rondom 2 á 3 uur voor het slapen gaan

Je lichaam heeft rust nodig tijdens het slapen. Wanneer je vlak voor het slapen gaan nog even een pizza naar binnen werkt, is je lichaam een groot gedeelte van je slaap bezig dit te verteren. Dit resulteert in een vermoeid gevoel wanneer je weer wakker wordt, en dat kunnen we nou even niet hebben zo vlak voor de zomer!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen