Heb je vaak last van vet haar? Goed nieuws! Wij geven jou een aantal tips en tricks om vet haar te voorkomen of te verminderen. Zoals je waarschijnlijk zelf ook wel hebt gemerkt, wordt er veel gepraat over wat wel en niet goed is voor je haar. Iedere dag je haren wassen? Heel veel shampoo gebruiken? Helemaal niet meer je haar wassen? Genoeg feiten en fabels over het wassen van je haar, maar wat is er nou allemaal precies van waar? En wat voor invloed heeft dat op hoe vet je haar is? Lees snel verder en ontdek hoe jij gedag zegt tegen vet haar en weer hallo zegt tegen stralende lokken.

Alles over je haren wassen

Allereerst: vet haar komt door talg en oliën. De een kan haar (of zijn) haar wassen en daar de hele week plezier van hebben zonder dat het vet wordt. Bij de ander is dit helaas niet het geval en is het haar de volgende dag alweer vet. It’s so unfair, we know. Helaas wel de realiteit.

Ben jij die persoon die snel weer vet haar heeft? No worries, er is hoop en wij geven je die graag.

Je ‘vette’ haar bestaat uit talg en oliën. Dit wordt van nature aangemaakt en beschermt de hoofdhuid. Het is belangrijk om te weten dat de talgproductie per mens verschillend is, maar je kunt je eigen hoofdhuid ‘trainen’ op het minder vet worden. Er wordt vaak gezegd dat als je je haar een tijdje niet meer wast, je haar minder vet wordt. Dit is helaas niet helemaal waar. Wel is het beter voor je haar om het wat minder vaak te wassen, zodat je hoofdhuid hieraan gewend raakt. Eigenlijk is het een soort training, maar dan voor je hoofdhuid.

Als je probeert om je haar voor een langere periode wat minder vaak te wassen, zal de talgproductie afnemen. Maar houd er rekening mee dat dit wel maanden kan duren voor je echt verschil merkt. Je moet er dus even doorheen voor je resultaat gaat zien en wij kunnen ons voorstellen dat het niet fijn is om met ‘vies’ haar rond te lopen. Daarom hebben we een aantal tips voor je die hierbij kunnen helpen.

3 tips om het wassen van je haar uit te stellen

  1. Maak tussendoor gebruik van een droogshampoo. Dit is een perfecte oplossing om vet haar op te frissen en het geeft ook nog eens extra volume! De droogshampoo van Olaplex is een perfect voorbeeld. Je brengt de droogshampoo aan op de haaraanzet en laat het een paar minuten intrekken. Borstel of masseer het vervolgens goed door je haren en jouw lokken zien er weer fris uit.
  2. Raak je haar zo min mogelijk aan. Dit klinkt misschien heel logisch, maar voor sommigen is dit nog best een uitdaging. Hoe vaker je met een borstel of je handen door je haar gaat, hoe meer ‘vetten’ je vanaf je hoofdhuid of vanaf je handen verspreid door je haar.
  3. Gebruik zo min mogelijk stylingproducten. Vermijd daarbij vooral het gebruik van producten zoals olies, serums of waxes, omdat ze je haar snel verzwaren en vetheid kunnen veroorzaken. Als je echt niet zonder kan, probeer het dan alleen te gebruiken in de lengtes van je haar en vermijd je hoofdhuid.

Nog een extra tip? Probeer je haar eens in een andere stijl te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie staart, vlecht of messy bun om je vette haren minder te laten opvallen. Altijd een geweldige optie!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen