Vind jij het vervelend dat de dokter pas medisch onderzoek verricht als je al iets mankeert? Wil jij eventuele aandoeningen juist voorkomen en zou je daarom graag preventieve onderzoeken willen laten verrichten? Dat kan! Je kunt namelijk zonder tussenkomst van een dokter medische onderzoeken laten uitvoeren. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig. Je kunt gewoon een afspraak voor een bodyscan inplannen op een moment dat voor jou uitkomt. 

Je gezondheid preventief checken

Dat het mogelijk is om medisch onderzoek te laten verrichten zonder doktersverwijzing vinden veel mensen plezierig. Je vermijdt op deze manier namelijk lange wachttijden en kunt zo snel inzicht in je gezondheid vergaren. In de reguliere gezondheidszorg worden medische onderzoeken pas uitgevoerd als daar een oorzaak voor is. Maar waarom zou je niet gewoon af en toe preventief medisch onderzoek laten verrichten? Voorkomen is ten slotte beter dan genezen. Je gezondheid is niet altijd van de buitenkant af te lezen. De diverse medische onderzoeken bieden daarom uitkomst. Ze kunnen jou snel op een relatief eenvoudige manier meer inzicht geven in jouw gezondheid. Wil jij ook weten hoe het met jouw gezondheid gesteld is? Laat deze dan preventief checken. 

MRI scan als preventief onderzoek

Een medische check die je preventief kunt laten uitvoeren klinkt mooi. Maar wat houdt het exact in? Welke onderzoeksmethoden worden er ingezet om jouw gezondheid in kaart te brengen? Op deze vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt namelijk af van jouw eigen voorkeur. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten. Vaststaat in ieder geval wel dat elk pakket is voorzien van een radiologisch onderzoek. Een radiologisch onderzoek betreft een populaire onderzoeksmethode. Dit komt doordat er middels deze scan simpelweg veel informatie omtrent jouw gezondheid kan worden verkregen. Of het nu gaat om MRI hersenen of om een MRI van je knie. Het radiologische onderzoek kan veel inzichten geven. 

Dit kun je verwachten 

Een MRI scan is met recht een waardevolle onderzoeksmethode te noemen. Middels deze scan kan namelijk een goed beeld van jouw gezondheid worden geschetst. Toch is het begrijpelijk dat je vooraf wel wilt weten wat het onderzoek inhoudt. Want hoe gaat zo’n MRI scan nu eigenlijk in zijn werk? De scanner zelf betreft een kleine tunnel. Jij gaat voorafgaand aan het onderzoek op een comfortabele bank liggen. Deze bank wordt voor het onderzoek vervolgens de tunnel ingeschoven. Hier gaat de MRI scan middels magnetische velden aan de slag met het creëren van beeldmateriaal. De uiteindelijke beelden zijn gedetailleerd en geven dan ook veel prijs over jouw gezondheid. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen