Is jouw interieur toe aan een make over en wil je een nieuwe inrichting die helemaal mee gaat met de trends van 2023? Ook dit jaar zien we weer verschillende woontrends. In deze blog gaan we in op drie trends voor 2023 om jou inspiratie te geven.

Feng shui

Een Feng shui interieur is gebaseerd op de balans van energie op bepaalde plekken. Feng shui is een Chinese filosofie en al meer dan drieduizend jaar oud. ‘Feng’ betekent ‘wind’, ‘shui’ staat voor ‘water’. Samen staat het voor de vloeiende beweging van chi (of ‘Qi’), de levensenergie. Het gaat om de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op de harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen.

Algemeen geldt dat je voldoende openheid in een interieur houdt zodat er ruimte is voor nieuwe energie. Muren en deuren blijven vrij zodat energie hier door kan stromen. Voor iedere ruimte zijn speciale regels. Zo ligt de woonkamer bij voorkeur in het voorste gedeelte van het huis en bestaat de ruimte uit een vierkant of een rechthoek. Stoelen staan naar elkaar gericht in een vierkante of rechthoekige vorm. Heldere, algemene verlichting versterkt de yang-energie, één van de twee tegengestelde krachten die in goede balans moet zijn met de andere kracht yin voor een harmonieuze sfeer in de ruimte.

Organisch

Een tweede woontrend in 2023 is die van rond en organisch. Deze vormen en materialen geven een gevoel van geruststelling en comfort, dat een goed tegenwicht is in deze drukke wereld. Je interieur is de plaats waar je de deur sluit naar de hectische buitenwereld en even helemaal tot rust komt en op kunt laden.

Gebruik meubelen met afgeronde vormen, bekleed met aaibare stoffen. De natuurlijke tinten zoals zachte aardetinten en natuurlijke materialen zoals katoen en linnen versterken het gevoel van comfort. Zachte kussens op de bank, een paar plaids waar je onder kunt kruipen als het koud is buiten, linnen gordijnen, kant en klaar op maat gemaakt voor de ramen, een hoogpolig tapijt, schapenvachtjes over de stoelen, het past allemaal binnen deze woontrend.

Tweedehands

Materialen worden steeds schaarser en de afvalberg groeit. Dat de trend ’tweedehands’ zijn opmars maakt is dus helemaal niet vreemd. Duurzaamheid is een belangrijk begrip geworden. We isoleren de woning, zetten de kachel een graadje lager en kleden ons warmer aan. Daarnaast gaan we vaker naar de kringloop of kijken we online om spulletjes voor ons huis te kopen. Accessoires bijvoorbeeld, maar ook een tweedehands bed of tafel kan prima. Er is vaak een grote diversiteit aan meubelen en voor ieder interieurstijl vind je iets passends. Bovendien is de ‘jacht’ op een leuk meubel voor veel mensen een leuke hobby.

In de interieur is dan ook veel mogelijk, wat vaak resulteert in een ‘mix and match’ stijl waarbij je verschillende interieurstijlen door elkaar vindt, samengebracht in een harmonieus geheel.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen