Tijdens deze pandemie komen we onszelf enorm tegen. De coronakilo’s vliegen er bij velen aan, en ook het fietsen naar het werk is er door het thuiswerken niet meer bij. Onze gezondheid? Die laat dus nogal wat te wensen over. Gelukkig heb je voor wat beweging én gezelligheid helemaal niet zoveel nodig: met een fiets voor jou en je gezin beleef je kostbare momenten!

Fietsen met kinderen? Denk aan het fietsstoeltje!

Denken mensen in andere landen aan Nederland, dan denken ze aan molens, klompen en fietsen. Er is voor ons dan ook niets natuurlijkers dan fietsen. In je uppie naar je werk, of gezellig met het hele gezin. Zijn je kinderen nog te klein zijn om zelf op de fiets te stappen, dan betekent dat natuurlijk niet dat je het hele fietsen maar op moet geven. Integendeel: in Nederland zijn ontzettend veel kwalitatieve kinderzitjes en fietsstoeltjes te vinden!

Fabrikanten van Nederlandse fietsstoeltjes voor baby’s geven doorgaans aan dat ze kunnen worden gebruikt vanaf het moment dat een baby 6 tot 9 maanden oud is, of, beter gezegd, wanneer een baby zelfstandig rechtop kan zitten. Sommige experts voegen eraan toe dat in hun ogen de tijd dat een baby een jaar oud is, een veiliger uitgangspunt is. Maar in Nederland worden veel jongere baby’s al op de fiets vervoerd. Voor jonge baby’s gebruiken sommige Nederlanders een maxi-cosi die op de bagagedrager is gemonteerd, of ze zetten hun baby’s in een aanhanger of bakfiets.

Van extra kinderzadels en bagagedragers die omgetoverd worden tot kussens, tot stoeltjes voor meerdere kinderen en fietsstoeltjes specifiek voor baby’s. De mogelijksaheden zijn eindeloos, en dat betekent dat er altijd wel een geschikt stoeltje voor je kinderen te vinden is, hoe oud ze ook zijn. Voor peuters die net leren fietsen zijn er zogenaamde trainingsfietsen met zijwieltjes te vinden. Zijn je kinderen houd genoeg maar hebben ze nog niet het zelfvertrouwen opgebouwd om zelf te fietsen? Dan is een tandemfiets misschien wel wat je zoekt!

Waarom fietsen met het hele gezin?

Fietsen is een van de meest populaire vormen van vervoer in Nederland. Het geeft ons niet alleen een lekkere workout, maar bied je ook de kans om het buitenleven te verkennen. Of je nu in de stad of op het platteland woont, er zijn tal van mooie fietsroutes in ons land. Fietsen biedt overigens vele voordelen, waaronder een verhoogde conditie, vermindering van stress, het gezond houden van je lichaam én indien je het met je familie doet, ook nog eens enorm gezellig.

Terwijl fietsen een geweldige manier is om je conditie te verbeteren, biedt fietsen met het gezin nog meer voordelen. Deze vorm van lichaamsbeweging is een geweldige manier om wat quality time met het gezin door te brengen. Je kunt naar een park fietsen of een fietstocht langs de rivier maken, of verder weg gaan om een ​​nieuwe bestemming te verkennen. Fietsen terwijl je op vakantie bent, is een andere geweldige manier om de kinderen te vermaken (en om je tiener-kinderen van hun smartphones af te houden…).

Hoewel in je uppie fietsen ideaal is voor mensen die hun vaardigheid en snelheid willen verbeteren, biedt fietsen met het hele gezin een kans om kostbare momenten door te brengen met je dierbaren. Als je traint voor een bepaald sportevenement, dan is solo rijden waarschijnlijk de beste optie. Lekker een muziekje aan en vol gas! Als het echter de bedoeling is om een frisse neus te nemen of de omgeving te verkennen, dan is fietsen met het gezin een veel leukere optie. Op deze manier kun je contact maken met de kinderen, nieuwe ontdekkingen doen en onderweg verhalen delen.

Kortom: fietsen met het hele gezin is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel leuk! Met de juiste accessoires (en natuurlijk de fietsen zelf), beleef je gegarandeerd prachtige momenten met je kinderen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen