Het jaar 2019 heeft veel met zich meegebracht, maar gezondheid stond misschien bovenaan ons prioriteitenlijstje. Nooit eerder waren er zoveel mensen die vaarwel zeiden tegen social media, en ook op fysiek gebied was 2018 het jaar van innovatie. Dit zijn de wellness trends van 2018 waarvan we geloven dat ze ook in 2019 nog booming zullen zijn.

Fitness on demand

Keiharde workouts die je gewoon vanuit je woonkamer kunt doen, zijn zo oud als de videoband. Maar het is vandaag de dag concept volledig opnieuw vormgegeven doordat ook op internet allerlei soorten workouts en trainingen direct kunnen worden opgevraagd. Een voorbeeld hiervan is Fitchannel.com, een online videoplatform waarbij je in je eigen tijd en op je eigen niveau door sportprofessionals begeleid wordt. Ook komend jaar zullen we zeer waarschijnlijk met veel digitale fitness- en health goodies verwend worden.

Bloemkool

Bloemkool op pizza. Bloemkool als rijst. Bloemkool als havermout… In 2018 werd bloemkool wat je maar wilt dat het was. Wist je dat bloemkoolrijst de perfecte koolhydraatarme vervanger is van normale rijst? Daarnaast zijn er inmiddels tal van heerlijke recepten te vinden die van dit product gebruik maken. En je koopt zo’n bak gewoon bij de Appie!

Begeleide meditatie

Meditatie was iets waarvan we allemaal wisten dat we het moesten proberen, maar we wisten niet hoe. Het is nu gemakkelijker dan ooit om door verschillende vormen van meditatieve oefeningen te worden geleid met apps zoals Headspace. Je kunt mediteren tijdens het lopen, zittend in de metro of zelfs tijdens het hardlopen, dankzij een samenwerking met Headspace met Nike.

CBD Olie

Cannabidiol is een niet-stoned makende marihuana- of hennepextract dat populair is geworden als een remedie voor angst, stress, slapeloosheid en andere ontstekingsaandoeningen. Hoewel het al jaren bestaat, ontplofte haar populariteit in 2018 en vond het zijn weg naar een groot aantal pillen, gummies, sprays, koekjes – en zelfs schoonheidsproducten zoals hoofdhuid scrub en mascara. Wij geloven dat ook in 2019 dit product nog veel aandacht krijgt.

Airfryen

Het maakt niet uit hoeveel je van gefrituurd voedsel houdt, goed voor je lichaam wordt het nóóit. Daarom zijn we zo dankbaar dat we kennis hebben gemaakt met de airfryer: een geweldig keukenapparaat dat voedsel met behulp van hete lucht en weinig tot geen olie toch crunchy maakt. Al die extra olie-calorieën kun je nu voor andere lekkere dingen besparen!

Intermittent Fasting

Het ontbijt blijkt misschien toch niet de belangrijkste maaltijd van de dag te zijn. Een dieetstrategie met de naam intermitterend vasten werd vorig jaar razend populair. Het verdeelt je dag in twee perioden: een periode waarin je mag eten en een periode waarin je niet mag eten. De meeste voorstanders volgen de 16:8-regel, waarbij 16 uur vasten is gevolgd door acht uur eten. In veel gevallen betekent dit dat je om 12 uur begint met eten en 8 uur ’s avonds je laatste hap wegslikt. Studies hebben aangetoond dat vasten een erg effectief hulpmiddel is om vet te verliezen. Je eet over het algemeen minder calorieën, waardoor je een tekort hebt, maar ook je insulinegevoeligheid wordt geoptimaliseerd.

Digitale detox

Verslaafd aan Facebook, Snapchat of Instagram? Of misschien wel aan alle drie? Social media is het nieuwe tabak. Want waar deze apps geweldig kunnen zijn om in contact te komen en blijven met vrienden en familie, lijkt het haar doel compleet voorbij te schieten. Onderzoek wijst uit dat personen die veel op social media zitten, juist minder sociaal vervuld zijn dan personen die minder op hun telefoontje zitten. Soms is even unpluggen een goed idee.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen