Het liefst rijden we allemaal rond in de nieuwste Fiat 500, Mercedes-Benz of toffe Mini. Maar een auto kopen kost veel geld en een fonkelnieuw 2018-model is nou eenmaal niet goedkoop. Heb je geen budget om tienduizenden euro’s uit te geven aan een nieuwe auto? Dan betekent dat gelukkig niet dat je geen geweldige auto kunt vinden. Er zijn heel veel opties in alle klassen om leuk, veilig en comfortabel de weg op te kunnen en die tegelijkertijd ook nog eens betaalbaar zijn. Wij hebben het werk al voor je gedaan en vonden al deze occasions onder de 3.000 euro op Gaspedaal.nl!

Mazda MX-5 Miata

De Mazda MX-5 is één van de meest populaire auto’s ooit gemaakt. Dat is niet gek, want in de zomer cruisen met het open dak is gewoon geweldig! Het is een sportieve roadster en vooral in een fel kleurtje is het een echte blikvanger. De populariteit van de auto zorgt ervoor dat er nog steeds veel van in omloop zijn. Met een geweldige uitstraling en een goede prijs is deze auto een van de beste in deze prijsklasse. Het biedt een mooie, sportieve stijl en is niet kapot te krijgen. De eerste generatie 1,6-liter viercilinder Miatas wordt beschouwd als één van de meest betaalbare. Onder de 3.000 euro vind je vooral modellen uit de periode 1995 – 2000.

Honda CR-V

Deze compacte crossover werd door Honda in 1995 gemaakt. Het is eigenlijk gewoon een Honda Civic, maar dan in een SUV-body. Vandaag de dag wordt hij nog steeds gezien als één van de meest betrouwbare auto’s van Honda, ondanks de relatief lage aanschafprijs. Mocht je tijdens het zoeken naar een tweedehands CR-V bang worden van de hoge kilometerstanden, geen paniek. Zelfs na veel gebruik is de CR-V een ijzersterke wagen die het geld dubbel en dwars waard is. Het is trouwens ook een super auto om lekker mee te roadtrippen: hij beschikt over ruim 500 liter bagageruimte! Dat is genoeg om alle weekendtassen vol kleding, schoenen en lekkernijen van jezelf en van je vriendinnen in mee te nemen.

Ford Focus

De Ford Focus is één van de grootste concurrenten van de Volkswagen Golf. Hij heeft vrijwel alles wat je nodig hebt in een gebruikte auto, vaak nog goedkoper dan een Golf. Omdat het een heel populaire auto is en hij vrij simpel gebouwd is, zijn de onderhoudskosten enorm laag. Daarnaast is een Focus heel scherp geprijsd, zelfs als je voor een wat nieuwer model gaat. We vonden tijdens ons onderzoek ruim 1.500 tweedehands Ford Focus auto’s onder de 3.000 euro. Daar moet écht wel wat voor je tussen zitten.

Opel Astra

De Opel Astra Hatchback is misschien wel de sterkste all-rounder van Opel. Hij is zó populair dat er momenteel meer dan 3.000 exemplaren staan op Gaspedaal.nl, met prijzen die al beginnen bij 200 euro! Maar goed, we gaan er maar even vanuit dat je zelf niet onder de auto klimt als je in Parijs met pech langs de weg staat, dus misschien is het verstandig íets meer uit te geven. Voor 2.000 tot 3.000 euro heb je gewoon een prima Astra uit 2009 onder je kont. Vrijwel elk model rond dat jaar is trouwens voorzien van airconditioning, DAB-radio en Bluetooth-telefoonverbinding; dus je gaat ook nog eens comfortabel de weg op.

Fiat 500

Oké, ik heb je in de intro van dit stuk misschien een klein beetje in de maling genomen. Hij staat er namelijk gewoon tussen! Zelf ben ik stiekem wel verliefd op de Fiat 500. Hij is klein, schattig, er zit best wat pit in en inparkeren is – zelfs voor mij – een eitje in dit ding. Heel veel auto’s staan er voor dit budget niet tussen, maar er worden altijd wel een paar mooie 2008 – 2015 modellen aangeboden voor rond de 3.000 euro. Nog oudere modellen heb je al voor 1.000 euro, maar dan lever je wel flink wat in op gebied van opties en comfort.Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen