Deze 4 tips zijn een goede basis voor iedereen die af wilt vallen, buikspieren wilt kweken of gewoon gezonder met zijn lichaam om wilt gaan. Zeker nu alle goede voornemens nog volop van kracht zijn, is dit het perfecte moment om jezelf deze gewoontes aan te leren.
1. Word wakker met water

Drink ten minste een half liter gekoeld water zodra je ’s ochtends opstaat. Duitse wetenschappers hebben ontdekt dat dit je stofwisseling met 24% verhoogt gedurende de volgende 90 minuten. (Een kleinere hoeveelheid water had geen effect). Daarnaast is het een bewezen feit dat spieren sneller groeien als ze goed gehydrateerd zijn. De algemene vuistregel luidt dan ook: Drink elke dag minstens 2 liter vocht per dag. Maak hier minstens een liter water van en je bent klaar voor die buikspieren.

2. Neem je lunch mee naar je werk.

Het eten van fastfood en het drinken van frisdrank is een absolute killer van elke buikspieren, afval of fitness inspanning. Haal dat snelle, vette voedsel uit je lunchpakket, en neem een koeler mee naar je werk. Vul dit met het volgende:

– Een appel (als snack)
Twee plakken kaas (bij je appel eten)
Restjes van je avondeten, tot zo’n 500 calorieën
– Een eiwitshake of een groot glas melk

Door je aan deze lunch te houden houd je je lichaam tevreden en gezond. Daarnaast blijft je hele body klaar voor de volgende workout.

[ad#Google Adsense-3]

3. Doe het licht uit om 10 uur

Maak er een gewoonte van vroeg naar bed te gaan, om je lichaam de nodige 7-8 uur rust te gunnen die het nodig heeft om die buikspieren optimaal te laten groeien. Wetenschappers van de Universiteit van Chicago hebben vastgesteld dat slechts 3 dagen slecht slapen, je lichaam resistent kan worden tegen insuline. Dit is slecht omdat dit na verloop van tijd een laag vet over je buik zal vormen, door het afnemen van je stofwisseling en het aantal verbrande calorieën.

4. Koppel koolhydraten met eiwitten om vetverlies te realiseren.

Alhoewel je zou denken dat de koolhydraten het afvallen juist tegen zal gaan, kan het tegenovergestelde waar zijn, zegt afvalexpert Alan Argon. Een combinatie van koolhydraten en eiwit is perfect zowel voor, als na de workout, omdat dit je spieropbouw zal versnellen. Meer spier staat weer gelijk aan meer vetverlies, omdat dit je stofwisseling sneller laat werken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen