Ben je student? Dan zit je mogelijk krap bij kas. In dat geval ben je de kosten voor een zorgverzekering liever kwijt dan rijk. Helaas ontkom je hier niet aan, want iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet zo’n verzekering afsluiten. Gelukkig kun je als student het een en ander doen om de premie van deze verzekering te drukken. Helaas weten veel studenten niet hoe zij dit aanpakken. Daarom bieden wij jou in deze tekst de helpende hand.

Kies voor een studenten zorgverzekering

Als student kun je bij talloze verzekeraars terecht voor een zorgverzekering. Bij veel van hen betaal je de hoofdprijs. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die meedenken met studenten. Zo kun je bijvoorbeeld een studenten zorgverzekering afsluiten. Voordeel van zo’n verzekering is dat je vaak korting krijgt op de premie. Dit maakt financieel gezien een stuk aantrekkelijker om een zorgverzekering af te sluiten.

Verhoog jouw vrijwillig eigen risico

Ben je tevreden over de verzekeraar waarbij je jouw zorgverzekering hebt lopen? Dan wil je hier mogelijk niet weg. Als zij geen studenten zorgverzekering aanbieden, betekent dit niet dat je niet kunt besparen op jouw verzekering. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw vrijwillige eigen risico te verhogen. Deze staat standaard op 0 euro, maar je kunt dit bedrag ook instellen op 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Hoe hoger jouw vrijwillig eigen risico, des te lager de premie uitvalt.

Tik de premie in één keer af

Je verwacht het misschien niet, maar ook door de manier van betalen kun je als studenten besparen op jou zorgverzekering. Als je jouw premie voor het hele jaar namelijk in één keer aftikt, geeft een zorgverzekeraar jou vaak korting op de premie. Dit is waarschijnlijk geen vetpot, maar als student is iedere besparing mooi meegenomen.

Stap ieder jaar over

Eén van de makkelijkste manieren om te besparen op jouw zorgverzekering, is door jaarlijks over te stappen. Je profiteert in dat geval namelijk altijd van de laagste premie. Om de zorgverzekering met de laagste premie te vinden, moet je wel een vergelijking maken. Gelukkig is zorgverzekeringen vergelijken vandaag de dag een fluitje van een cent. Je kunt hier namelijk een vergelijkingssite voor gebruiken. Met behulp van zo’n site zie je binnen de kortste keren wat in jouw geval de goedkoopste zorgverzekering is.

Vraag zorgtoeslag aan

Wanneer je nog op school zit, heb je waarschijnlijk niet veel tijd om te werken. Hierdoor worstel je er misschien mee om het geld bij elkaar te krijgen. Om studenten tegemoet te komen, kunnen zij zorgtoeslag aanvragen. Dit is een financiële tegemoetkoming voor het betalen van jouw zorgkosten. Ben je student? Vergeet dan zeker geen zorgtoeslag aan te vragen. Met deze bijdrage wordt het een stuk makkelijker om jouw zorgkosten te betalen. Helaas heeft niet iedereen hier recht op.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen