De zorg in Nederland is gelukkig goed geregeld. Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarmee weet je zeker dat je voor de belangrijkste zorg verzekerd bent. Zo kun je naar de huisarts en word je ook geholpen als er een ambulance nodig is. Maar als je extra zorg nodig hebt is een basisverzekering soms niet genoeg.

Omdat niet iedereen dezelfde zorg nodig heeft, kun je kiezen uit verschillende aanvullingen op je ziektekostenverzekering. Handig, want zo betaal je niet voor zorg die je helemaal niet nodig hebt. Als man heb je bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering nodig voor een bevalling in het ziekenhuis.

Bij extra zorg voor je gebit

Een van de meest gekozen aanvullende verzekeringen is die voor je tanden. Als je nooit een gaatje hebt, heb je deze niet zo snel nodig. Maar als je een iets zwakker gebit hebt, weet je vast dat de kosten van de tandarts flink op kunnen lopen. Als je die niet makkelijk zelf kunt betalen is een aanvullende tandverzekering een slimme keuze.

Voor extra fysiotherapie

Fysiotherapie wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed als je een chronische aandoening hebt, je krijgt dan een vergoeding vanaf de 21e behandeling. Heb je geen chronische aandoening, dan betaal je de fysiotherapie zelf. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen, daarom verzekeren veel mensen aanvullend ook fysiotherapie.

Als je een alternatieve behandeling wilt

Acunpunctuur, homeopathie, haptotherapie… alternatieve geneeswijzen waar veel mensen baat bij hebben. Ze worden alleen niet vergoed door je basisverzekering. Vind je het belangrijk dat je een alternatieve behandeling kunt kiezen als je dat wilt? Zoek dan een aanvullende zorgverzekering die dit vergoedt. Dat geldt ook voor alternatieve medicijnen.

Voor extra gezondheidschecks

Je voelt je kiplekker, maar toch vind je het fijn om af en toe je gezondheid te laten checken. Zo weet je zeker dat je er op tijd bij bent als er toch iets is. Helaas wordt dit niet standaard door je basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten die preventief medisch onderzoek vergoedt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen