De Super Bowl Halftime Show van Jennifer Lopez en Shakira heeft flink wat stof doen opwaaien. De één vond het geweldig, de ander net ff te sexy. Maar wat je er ook van vindt, één ding was zeker: Shakira was steaming, en dat op 42-jarige leeftijd!

Vergeet crunches

Om er zo fit en afgetraind uit te zien voor de show had ze echter één geheim: trainer Anna Kaiser, een atlete die niet vies is van wat ab-workouts. “Je hebt meerdere soorten spiercontracties en hoeken nodig, evenals verschillende tempo’s,” zegt ze. “Als je steeds dezelfde bewegingen uitvoert, krijg je niet het volledige voordeel.”

Geen geheime pil dus om er net zo uit te zien als Shakira, maar gewoon lekker zweten! Door de oefeningen te doen die we je zo gaan laten zien, richt je je op alle spieren in je buik – de transversale buikspieren (diepste laag), de rectus abdominis (middelste laag) en de externe en interne obliques.

Je transversale buikspieren profiteren bijvoorbeeld het meest van isometrische oefeningen zoals de plank, waarbij je gedurende lange tijd je spieren aanspant. Ondertussen zijn bewegingen waarbij je je romp moet draaien (snel of in een langzaam en gecontroleerd tempo), zoals fietsen, belangrijke workouts voor de zijkant van je buik (aka Shakira’s specialiteit).

Check de workout!

Benieuwd geraakt naar de workout en zie jij zo’n Shakira buikje wel zitten? Bekijk de oefeningen dan hier!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen