Bij de keuze voor het kopen van nieuwe kleding zijn er veel dingen om rekening mee te houden, maar als er één soort kleding is die vandaag de dag aan populariteit wint, dan is het wel handgemaakte kleding. Er zijn veel redenen om voor handgemaakte kleding te kiezen, en het is belangrijk dat je de voordelen ervan begrijpt voor je een beslissing neemt.

1. Er zijn zo-veel mogelijkheden!

Het eerste voordeel van het kiezen van handgemaakte kleding is dat er zo veel mogelijkheden zijn voor iedereen met een idee of behoefte. Je kunt alles vinden van een zakelijk pak, tot casual tops en bottoms, tot schoenen en accessoires. Er is geen grens aan je keuzemogelijkheden als het erom gaat uit te zoeken wat het beste bij je past! Bovendien, als je handgemaakte kleding koopt, komen ze in één maat – de jouwe! Dit elimineert het gedoe van iets passen om er vervolgens achter te komen dat het niet goed past. Handgemaakte kleding biedt ook steun aan opkomende ontwerpers en dat betekent meer variatie dan ooit tevoren!

2. Handmade fashion is van betere kwaliteit

We kennen allemaal dat gevoel van het vinden van het perfecte kledingstuk. Misschien is het een jurk die je het gevoel geeft dat je een miljoen euro waard bent of een hemd dat zo zacht is dat je er in zou willen wonen. De kans is groot dat als je halsoverkop verliefd bent op een kledingstuk, dat komt omdat het door vaardige mensenhanden gemaakt werd en niet door een machine. Wanneer kleding in massaproductie in een fabriek wordt gemaakt, ontbreekt het vaak aan kwaliteitscontrole. Daardoor worden veel kledingstukken uiteindelijk weggegooid wegens slechte constructie of materialen van lage kwaliteit. Handgemaakte kleding, daarentegen, wordt met zorg en aandacht voor detail gemaakt.

3. Ondersteuning voor ontwerpers

Als je kleding koopt van een kleine ontwerper of ondernemer, steun je niet alleen hun bedrijf – je helpt ook de handgemaakte kledingindustrie levend en bloeiend te houden. In een tijdperk van fast fashion en in massa geproduceerde kleding is het belangrijker dan ooit om onafhankelijke ontwerpers – zoals bijvoorbeeld Claudia Träumer – te steunen die zich toeleggen op het maken van kwaliteitskleding. Als je handgemaakte kleding koopt, kun je er zeker van zijn dat je een uniek stuk krijgt dat met zorg en aandacht voor detail gemaakt is. Bovendien help je, door kleine bedrijven te steunen, banen te scheppen en de economie te stimuleren. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar iets nieuws om te dragen, steun dan je lokale ateliers!

4. Het is beter voor het milieu

Het is geen geheim dat de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Van de pesticiden die gebruikt worden om katoen te verbouwen tot de schadelijke kleurstoffen die gebruikt worden om flitsende patronen te maken, de kleding die we dragen eist een tol op het milieu. Er is echter een groeiende beweging van modebewuste mensen die de fast fashion de rug toekeren en in plaats daarvan voor handgemaakte kleding kiezen. Deze aanpak is niet alleen beter voor het milieu, maar steunt ook plaatselijke handwerkslieden en geeft een persoonlijker band met onze kleding. Handgemaakte kleding wordt vaak gemaakt van natuurlijke materialen die beter zijn voor het milieu, en de Slow Fashion beweging moedigt de consument aan kwaliteit boven kwantiteit te stellen.

5. Het is uniek

In een wereld waar iedereen dezelfde in massa geproduceerde kleding uit dezelfde paar winkels draagt, kan het verfrissend zijn om iets te vinden dat uniek is. Als je handgemaakte kleding koopt, kun je er zeker van zijn dat niemand anders hetzelfde zal dragen als jij. Elk stuk is uniek, en vaak met liefde gemaakt. Door handgemaakte kleding te dragen kun je je individualiteit uitdrukken en je onderscheiden van de massa

Dus daar heb je het – vijf redenen waarom je zou moeten kiezen voor het dragen van handgemaakte kleding! Ik hoop dat dit je overtuigd heeft om het eens te proberen. Zo niet, dan misschien deze volgende punten wel

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen