Maak je maar vast klaar voor Siberische omstandigheden. Volgens ons meest geliefde weerman Piet Paulusma staat ons namelijk een heftige winter te wachten. Tegen Omroep Friesland zegt hij: ”het word koud, als in 20 graden onder nul koud.” Andere weervoorspellers en het KNMI doen nog geen uitspraak over aankomende winter, maar toch is het vast een goed idee wat voorbereidingen te treffen om de koude winter tegemoet te gaan. Hier zijn vijf tips om het tijdens de koude dagen toch lekker warm en knus te maken in huis.

1. Dekens. Heel. Veel. Dekens.

In deze tijd van het jaar zijn dekens bij mij thuis niet aan te slepen. Zelfs als je ze niet allemaal gebruikt, is het een geruststellend idee om toch altijd wat warme, zachte dekens in de buurt te hebben. In de winter zijn dekens van nepbont, wol of tweed perfect voor gezelligheid én warmte. Gooi er één over de rug van je bank en voeg een andere toe aan een stoel. Of vul gewoon een complete mand met dekens in de hoek van je woonkamer

2. Regel de temperatuur

Een thermostaat die doet wat je wilt, dat is wat je deze winter nodig hebt. Hoe fijn is het om thuis te komen van een lange dag werken in een perfect opgewarmd huis, zonder dat je de hele dag hebt moeten stoken? Tegenwoordig hebben de meeste aanbieders van energie wel een slimme thermostaat die via een app in te stellen is. Stel de temperatuur in op het moment dat je van je werk vertrekt en je hoeft thuis je sloffen niet meer aan!

3. Steek wat kaarsjes aan

Als je geen open haard in huis hebt, dan zijn kaarsen een geweldige vervanging voor gezelligheid en een beetje warmte. Oké, heel warm zal je het van wat kaarsen niet krijgen, maar een huis vol met theelichtjes en andere kaarsen maakt je woning gewoon heerlijk knus en cozy. Kaarsen zijn ook het ideale gereedschap voor een romantische avond met je partner. Wist je dat je huid er ook veel beter uitziet in kaarslicht? Daar kan geen crèmetje tegenop.

4. Verwarm jezelf van binnenuit

De feestdagen laten nog even op zich wachten, maar wat mij betreft mogen we best al uitkijken naar avonden vol lekker eten. Snacks, uitgebreide gerechten, chocola en nog veel meer lekkers. Voeding geeft je lichaam alle nodige energie om warm te blijven. Toch nog wat koud binnen? Dan helpt een lekker warm gerecht (of een vers kopje thee) je direct op te warmen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen