Op zoek naar nieuwe meubels? Gefeliciteerd! Of je nu een heel huis gaat inrichten of alleen die afgedankte salontafel wilt vervangen, er gaat niets boven het uitzoeken van gloednieuwe stukken voor je kamer. Met zo’n grote aankoop komt natuurlijk een beetje de druk om ervoor te zorgen dat je het goed doet. Maak je geen zorgen, we got you. Hier zijn vijf dingen waar je aan moet denken als je nieuwe meubels gaat kopen.

1. Overweeg je ruimte

De eerste stap bij het winkelen voor nieuwe meubels is nadenken over de indeling van je kamer (of kamers) en wat voor soort stukken het beste werken. Als je met een kleinere ruimte werkt, kies dan voor meubilair dat meerdere doelen dient – denk aan voetenbanken die als extra zitplaats kunnen dienen of salontafels met ingebouwde opbergruimte, of kies gewoon voor meubels van Houtmijn met enorm veel variatie in formaten. Het gaat erom het beste te maken van wat je hebt!

2. Denk na over je stijl

Bij het kiezen van meubels waar je nog jaren plezier van zult hebben, is het belangrijk rekening te houden met je persoonlijke stijl. Geef je de voorkeur aan strakke lijnen en gedempte kleuren? Voel je je meer aangetrokken tot levendige patronen en felle kleuren? Als je van tevoren weet wat je wel en niet mooi vindt, wordt het veel gemakkelijker om je opties te beperken en stukken te vinden die zowel bij je smaak als bij je budget passen.

3. Stel een budget vast…en hou je eraan!

Meubels kopen kan snel overweldigend worden als je geen vast budget in gedachten hebt voordat je naar de winkel gaat (of online rondkijkt). Om te voorkomen dat je te veel uitgeeft (en later spijt krijgt van je aankoop), bepaal je hoeveel je voor elk meubelstuk wilt uitgeven en houd je daaraan! Heb je eenmaal iets gevonden waar je van houdt en dat binnen je budget valt, haal dan de trekker over en geniet nog jaren van je nieuwe meubels.

4. Let op de materialen

Bij het bekijken van verschillende meubelopties is het altijd belangrijk om te letten op de materialen waarvan elk stuk gemaakt is – vooral als bepaalde materialen een speciale betekenis voor je hebben. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar slaapkamermeubels, zullen massief houten kasten langer meegaan dan hun goedkopere tegenhangers van spaanplaat. Als milieuvriendelijk leven belangrijk voor je is, zoek dan naar duurzame materialen zoals bamboe of gecertificeerde houtproducten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende materiaalopties, dus neem de tijd om je over elk ervan te verdiepen voordat je een definitieve beslissing neemt!

5. Wees niet bang voor tweedehands vondsten!

Het is niet omdat iets tweedehands is, dat het niet geweldig kan zijn! Bij het inrichten van een grotere ruimte met een kleiner budget kan kringloop een geweldige manier zijn om kwaliteitsstukken te scoren tegen bodemprijzen. Natuurlijk zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je tweedehands gaat winkelen: Ten eerste, zorg ervoor dat je elk stuk grondig inspecteert voordat je het koopt (en vergeet de moeilijk bereikbare plekken niet!). Ten tweede, tenzij je een ervaren stoffeerder bent, is het waarschijnlijk het beste om alles te vermijden wat opnieuw gestoffeerd moet worden – je wilt niet meer geld uitgeven dan nodig is aan een stuk dat een koopje moest zijn! En tot slot mag je niet vergeten dat er op tweedehands meubelen misschien geen garantie zit, dus neem dat mee in je beslissing voordat je definitieve aankopen doet.

Conclusie:

Met deze vijf tips in gedachten zou winkelen voor nieuwe meubels een makkie moeten zijn! Denk aan je ruimte, denk na over je stijl, stel een budget vast (en houd je daaraan!), let op de materialen waarvan elk stuk gemaakt is, en wees niet bang voor tweedehands vondsten. Veel shopplezier!

Populaire Artikelen