Goede keuzes maken op het gebied van sport en fitness is niet altijd even eenvoudig. Er is veel waar je rekening mee moet houden. Het is van belang dat je juist traint, zodat je blessures voorkomt en sneller vooruitgang boekt. Om zeker te weten dat de juiste keuzes voor je lichaam en sport worden gemaakt, is personal training verstandig. In deze blog lees je 3 tips bij het kiezen van een personal trainer!

Personal trainer tips

Ben je op zoek naar personal training? Lees dan deze 3 tips:

  1. Let op de hoeveelheid persoonlijke aandacht
  2. Samen met je personal trainer sporten
  3. Controleer of er ook focus op voeding is

Hieronder leggen we de tips uit!

1. Let op de hoeveelheid persoonlijke aandacht

De naam zegt het al: personal trainer. Maar hoeveel persoonlijke aandacht is er nou echt? Wordt je echt een op een geholpen, en is alle advies die je krijgt wel specifiek op jou gericht? Stel jezelf deze vragen wanneer je voor personal training kiest, want het is niet fijn als je weinig persoonlijke aandacht krijgt. Je betaalt hier immers voor, dus zorg ervoor dat je het ook krijgt!

2. Samen met je personal trainer sporten

Kun je samen met je personal trainer sporten? Of wordt er alleen advies gegeven? Het beste is natuurlijk als je gewoon met je personal trainer kunt sporten. Daarnaast is het natuurlijk de vraag hoe vaak dit dan kan. Samen met je personal trainer sporten is fijn, omdat je direct het advies kunt toepassen en meteen geholpen kunt worden.

3. Controleer of er ook focus op voeding is

Bepaalde personal trainers focussen zich alleen op het trainen zelf. Ze helpen je dus met het je fitness/sport en met het correct uitvoeren van oefeningen. Het is echter fijn als je ook geholpen wordt met je voeding. Voor je gezondheid en vooruitgang is voeding namelijk van groot belang. Controleer en vraag dus na of je ook geholpen wordt op het gebied van voeding, en op welke manier.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen