Omdat het soms de kleine dingen zijn die de grootste impact hebben, hebben we in dit artikel 15 dingen op een rijtje gezet die je kunnen helpen je leven flink te verbeteren.

1. Als een taak minder dan een minuut duurt om te voltooien, doe het dan zodra je eraan denkt.

De One Minute Rule is eenvoudig, maar het werkt! Nieuwe gewoontes proberen te kweken is de meest gemakkelijke manier om dingen gedaan te krijgen.

2. Probeer elke dag een bepaalde tijd te lezen.

Zelfs al is het 10 of 20 minuten. Misschien lees je wel een boek uit of maak je simpelweg vooruitgang in een boek dat je aan het lezen bent. Lezen geeft je enorm veel rust!

3. Flos je tanden minstens één keer per dag.

Het is de moeite waard, en je hoeft niet meer te liegen tijdens je volgende tandartsafspraak.

4. Probeer elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan en word elke ochtend op dezelfde tijd wakker.

Je lichaam houdt van gewoonten, vooral goede slaapgewoonten. Vind een tijd waarop je elke avond naar bed gaat en stel elke ochtend een vaste wekker in.

5. Maak elke ochtend je bed op.

Thuiskomen in een slaapkamer met een opgemaakt bed is een puur genot. Als je eenmaal de gewoonte hebt gehad om je bed op te maken, zul je niet kunnen geloven dat je ooit het huis hebt verlaten zonder het te doen.

6. Voeg een nieuw gezond voedingsmiddel of ingrediënt toe aan je dieet.

Het toevoegen van iets gezonds voelt veel beter dan iets uit je dieet te halen, dus kies een nieuwe groente, graan of specerij en verwerk het in je maaltijden.

7. Zoek een training die je comfortabel in je eigen huis kunt doen en doe dit regelmatig.

Zelfs als het maar een korte routine is van push-ups, sit-ups, lunges en squats, heb je altijd wel iets te doen op dagen dat je niet de moeite neemt om naar de sportschool te gaan.

8. Ruim dingen op in plaats van ze ‘even’ ergens neer te zetten.

Dingen achterlaten waar ze niet thuishoren is precies hoe huizen rommelig worden. Vermijd een uur van opruimen door een paar seconden de tijd te nemen om dingen weg te zetten als je ermee klaar bent.

9. Plan elke avond wat je de volgende dag gaat dragen.

Als je merkt dat ochtenden een struggle zijn, probeer dan ’s avonds je outfit alvast klaar te leggen voor de volgende dag.

10. Oefen iedere dag een nieuwe vaardigheid of hobby gedurende 10 minuten.

Of het nu gaat om aquarelleren, borduren, vioolspelen of het leren van een nieuwe taal, door er 10 minuten per dag aan te besteden, ben je er zeker van dat de skill aan het einde van de maand is verbeterd.

11. Bewaar elke €5-biljet die in je portemonnee terechtkomt.

Veel mensen zweren bij deze simpele geldbesparende truc. Spaar elk briefje van €5,- op die je tegenkomt en geniet op een later tijdstip van je spaargeld.

12. Noteer drie dingen die je elke avond voor het slapengaan dankbaar bent.

Het bijhouden van zo’n lijst of een dagboek is een mooie oefening die helpt om alle goede dingen die je in je leven doormaakt te benadrukken.

13. Probeer te mediteren, beginnend met slechts drie minuten per dag.

De eerste sessie van sommige meditatie-apps duren slechts drie minuten. Begin daar en zie hoe je je voelt na een maand van dagelijkse meditatie.

14. Houd bij hoeveel water je drinkt en bepaal dagelijks je hydratatiedoelstellingen.

De meesten van ons drinken niet genoeg water, dus het bijhouden van hoeveel glazen je per dag drinkt, is een goede manier om te zien of je je gewoontes moet verbeteren.

15. Bel iemand als je een slechte dag hebt, of die persoon nu een vriend, familielid of gezondheidswerker is.

Vind een persoon op en maak er vervolgens een gewoonte van om ze vaker te vertellen over hoe je je voelt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen