We kennen allemaal de struggle van het kopen van 500 producten van verschillende beauty topmerken om ervoor te zorgen dat dat haar dan toch eens luistert. Soms vertrouw je misschien teveel op de verpakkingen. Hoe weet je nou welke producten wat waar maken? Geen zorgen, ik geef hier alle tips die je nodig hebt voor verzorgd en pluisvrij haar. Zodat je gerust en zonder twijfel voor haar producten kan shoppen.

Stap 1: Doe de test

Het is belangrijk om de tijd nemen voor dat extra beetje verzorging elke week. Schrijf het zo nodig in je agenda. Een deep conditioner met proteïne of een hydratatie masker elke week is erg belangrijk. Voordat je een masker koopt, doe eerst eens deze simpele haartest.

Je maakt je haar nat, trekt aan 1 haar op je hoofd. Als het uitrekt en dan knapt: Hydratatie! Als je haar niet stretch ten gelijk afbreekt, dan heb je proteïne nodig om de structuur van binnenuit op te bouwen.

Maar wat voor masker koop dan? Vertrouw op de beauty topmerken zoals Redken of Kérastase. Het kost misschien iets meer dan bij de kruidvat, maar het is niet voor niets dat kappers dit soort merken gebruiken. Gelukkig kan je ze tegenwoordig ook makkelijk online bestellen.

Stap 2: Na de douche

Ik denk dat we inmiddels allemaal wel hebben gehoord van het overslaan van de normale handdoek op ons haar. Gebruik absoluut een t-shirt of een handdoek van microfibers. Ook kan je je vergissen in het belang van een goede haarborstel. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik weigerde een dure haarborstel te kopen. Dan zie je die goedkope dingen afbreken in je haar en moet je ze al heel snel weer weggooien, wat een nachtmerrie! Daar is geen enkel haartype ook beter op geworden. Denman Brushes of Tangle Teezers for the win!

Stap 3: Leave in en hold

Maak het jezelf vooral gemakkelijk. Val niet in het gat van Instagram en youtube, waar mensen betaald worden om allemaal producten uit te proberen. Die krijgen ze ook allemaal opgestuurd! Koop een goede leave in conditioner en iets van een gel/mousse. Werk vanuit een basis. Wat het is maakt niet zoveel uit, sommige dingen werken beter voor ander soort haar. Het enige wat je moet onthouden is dat je de leave in conditioner aanbrengt op nat haar, dan erdoorheen borstelt (met je nieuwe borstel van goede kwaliteit). Daarna kan je de gel of mousse erin aanbrengen met een knedende beweging.

Investeer ook bij deze stap in echte beauty topmerken zoals Kérastase en Redken.

Stap 4: Extra moeite

Mocht je nou die extra stap willen nemen, dan zou je nog kunnen denken aan vitamines die helpen bij haargroei zoals de beroemde blauwe Sugarbearhair vitamines. Ook kan je investeren in een goede diffuser (een aanzetstuk op je föhn), haar lotions, serums, en oliën.

Het belangrijkste is dat je het persoonlijk houdt. Vertrouw niet blind op iemand van social media die claimt dat 1 product magisch is. Het is jouw haar, die anders is dan die van een ander. Maar als je deze tips volgt en je investeert in je beauty topmerken dan kan het bijna niet fout gaan. Veel plezier en wees trots op je krullen! Een beetje pluis is hartstikke oké en zorgt ook nog eens voor mooi volume in je haar.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen