Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op reclame maken. Zend je een commercial uit op radio of TV? Ga je lekker ouderwets voor de krant? Richt je je pijlen alleen op online marketing? Het belangrijkste is dat je weet waar je doelgroep zich bevindt. Een oudere doelgroep zal beter te bereiken zijn door middel van offline reclame en radio en TV en een jongere doelgroep is natuurlijk veel meer te vinden op internet en social media. Bij een brede doelgroep kan het dus nog best lastig zijn om hierin een keuze te maken. Bestond er maar een manier van reclame maken waarmee je iedereen bereikt… 

Goed nieuws! 

Gelukkig bestaat dat. En wel in de vorm van relatiegeschenken. Het weggeven van relatiegeschenken en kleine giveaways is al jaren één van de meest populaire en effectieve manieren van reclame maken. Of het nou gaat om een luxe eindejaarsgeschenk of om een weggevertje op de beurs: wanneer je je logo laat bedrukken op een tastbaar item, is de kans dat je naam en logo bij jouw doelgroep blijft hangen, vele malen groter. Op een gemiddelde dag bereiken promotionele items en relatiegeschenken namelijk 89% van de bevolking (boven de 14 jaar). Bij radio ligt dit op 78% en Tv-reclames bereiken 71% van de bevolking. Kijkend naar de cijfers is de keuze dus makkelijk gemaakt! 

Hoe kies je een geschenk?

Gezien het een ontzettend populaire manier is om reclame te maken, is het dus wel belangrijk om jouw geschenk tussen de rest uit te laten springen. Dat kan soms nog best lastig zijn. Twee tips die we je mee kunnen geven zijn om een praktisch geschenk te kiezen en om voor een opvallend ontwerp te gaan. Door het kiezen van een praktisch geschenk, verhoog je de kans dat het relatiegeschenk ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden door de ontvanger. Hoe vaker de ontvanger het item gebruikt, hoe vaker hij of zij in aanraking komt met jouw logo. Een praktisch item dat ook nog eens vaak onderweg wordt meegenomen, is al helemáál ideaal. Zo ziet niet alleen de ontvanger van het geschenk jouw logo, maar wordt deze ook nog eens gezien door iedereen die hij of zij tegenkomt op straat! 

Daarnaast is het slim om de aandacht te trekken met een mooi, opvallend logo. Je kan er natuurlijk voor kiezen om alleen je logo op een simpel mokje te laten bedrukken, maar wat dacht je van een opvallend ontwerp op een katoenen draagtas? Twee vliegen in één klap noemen we dat. Aan de ene kant is het een heel praktisch geschenk (want katoenen draagtassen worden overal mee naartoe genomen en zijn handig in gebruik) en daarnaast heeft het een groot drukoppervlak dat middels een digitale transfer in full color kan worden bedrukt. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het drukformaat of het maximale aantal drukkleuren dat je kan gebruiken. 

Online goedkoop relatiegeschenken bestellen

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn op het gebied van relatiegeschenken en giveaways? Neem dan eens een kijkje in de webshop van BudgetGift.nl. Hier vindt je een ruim assortiment aan relatiegeschenken tegen scherpe prijzen. Door de handige filters te gebruiken, heb je jouw ideale relatiegeschenk binnen no time gevonden. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Vraag dan het vriendelijke klantenteam om hulp, zij helpen je graag verder bij je vragen en geven je advies waar nodig.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen