Een iPhone is een product dat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. Ze lijken ook nog eens allemaal op elkaar. Zo zijn de iPhone 8 refurbished en de iPhone SE refurbished bijna identiek aan de buitenkant, maar toch is er wel degelijk verschil. In dit artikel gaan we er dieper op in en leggen we je uit welk toestel het meest geschikt is. Ook vertellen we je wat een refurbished iPhone inhoudt en waarom je daarvoor moet kiezen.

Wat is refurbished?

Maar eerst even refurbished: wat is dat? Nou, het is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Het zijn iPhones die zijn opgekocht, opgeknapt en klaargemaakt voor een nieuw leven. Hierdoor is een refurbished aankoop dus ook een veiligere aankoop dan een tweedehands. En omdat er voor een refurbished aankoop niet gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen, ben je ook nog eens goed voor het milieu bezig! Vele materialen kunnen namelijk hergebruikt worden. Refurbished is dus zowel goed voor de portemonnee als voor het klimaat! Daarnaast is het ook de toekomst: uit onderzoek blijkt dat steeds meer consumenten open staan en kiezen voor refurbished smartphones.

De twee toestellen in kwestie.

De iPhone 8 en de iPhone SE. Aan de buitenkant lijken ze spreken op elkaar. Ze hebben beide hetzelfde design met dezelfde ronde hoeken, hetzelfde 4,7 inch scherm, formaat en ook de cameralens ziet er hetzelfde uit. Maar wat zijn de verschillen? Nou, het jaar van lancering, de processor en het aantal jaar nog te ontvangen software-updates. De iPhone 8 is gelanceerd in 2017, de iPhone SE 2020 in 2020. De iPhone 8 heeft een A11-chip, terwijl de iPhone SE 2020 een A13-chip heeft. Omdat de iPhone SE 2020 drie jaar later is uitgebracht, ontvangt het toestel ook drie jaar langer software-updates. Beide toestellen zijn zeer goed, alleen met de iPhone SE 2020 zal je waarschijnlijk, vanwege haar langere software-ondersteuning, langer zoet zijn.

Let op partijen met een keurmerk

Ben je op zoek naar een refurbished iPhone en twijfel je tussen een iPhone 8 of een iPhone SE 2020? Kijk dan in ieder geval of je partij waarvan je een refurbished iPhone wil kopen over een gedegen keurmerk beschikt. Dit is namelijk niet altijd het geval. Wanneer je een refurbished iPhone koopt bij een partij die over een degelijk keurmerk beschikt, weet je dat je een gedegen refurbished toestel ontvangt. Je herkent het keurmerk Refurbished aan het logo dat getoond wordt op de webshop. Daarnaast heb je bij deze partijen minimaal twee jaar garantie op je aankoop en zijn alle iPhones grondig gecontoleerd. Door te kopen bij een partij met een keurmerk Refurbished zet je de cowboys in de markt buitenspel.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen