Of je jezelf of je gezin nu eens in de watten wilt leggen, of je visite over de vloer hebt: af en toe is het heerlijk om uit te pakken met een toetje na het diner. Waar de maaltijd naast smaakvol namelijk met name als iets noodzakelijks wordt gezien, heeft een toetje altijd weer iets feestelijks. Perfect dus als er bijvoorbeeld iets te vieren valt! Aan welke toetjes je allemaal kunt denken? Er is natuurlijk veel om uit te kiezen – hieronder lees je onze smakelijke tips.

Goede kop koffie (met chocolaatjes)

We beginnen met een eenvoudig toetje, dat toch zeker niet aan de lijst kan ontbreken: drink een goede kop koffie na het avondeten! Om de een of andere reden smaakt dat kopje na het eten toch zó heerlijk. Zeker als je je favoriete koffiesoort bereidt. Zoek je favoriete koffiebonen uit, zodat je de koffie vers kunt malen. Op die manier smaakt dat kopje koffie misschien toch wel het allerlekkerst. Ga je liever voor een stukje gemak? Ook dat kunnen we goed begrijpen: als je je al hebt uitgesloofd in de keuken, is het vervolgens wel zo comfortabel om geen moeite meer te hoeven doen voor de bereiding. Met koffiepads is je kop koffie bijvoorbeeld in een handomdraai gezet. En vergeet uiteraard niet om er wat lekkere chocolaatjes bij te serveren! Zo combineer je de bittere en sterke smaak met een zoete en zachte smaak – het beste van twee werelden komt samen.

Tiramisu

Als je aan een luxe toetje denkt, gaan je gedachtes dan ook direct uit naar tiramisu? Wát is dat toch smullen! Het smaakt het best als je zelfgemaakte tiramisu bereidt. Het is eigenlijk een vrij eenvoudig toetje om te bereiden: reden dus om dit eens uit te proberen. Al vind je in de supermarkt ook best lekkere kant-en-klare toetjes, mocht je geen tijd of zin hebben om het toetje zelf te maken. Stop het in een leuk schaaltje en het is net alsof het om een ambachtelijk toetje gaat.

Bolletjes ijs

Een traditioneel en simpel toetje? Serveer wat bolletjes ijs in verschillende smaken! Dit valt bij vrijwel iedereen in de smaak – bij jong én oud. Je kunt voor een basic smakencombinatie gaan, om er zeker van te zijn dat iedereen het toetje lust: kies voor chocolade-, vanille- en karamelijs. Wil je wat meer uitpakken? Dan zijn specialere ijssmaken een betere keuze. Denk aan een ijssmaak met verschillende speciale ingrediënten erin, of extra’s zoals nootjes. Optioneel stop je er nog wat vers fruit en een dun wafeltje bij, voor nog meer verschil in smaak en textuur.

Zoete crumble

Mag een toetje van jou wel wat bite hebben? Dan is ijs misschien niet zozeer passend, maar kun je eerder denken aan crumble, met bloem, suiker en boter in de basis. Enorm smakelijk met bijvoorbeeld rabarber, kokos of kersen. En ook dit toetje staat snel en eenvoudig op tafel. Dat wordt smullen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen