Er is een bekende Nederlandse familie die altijd wel een feestelijke gelegenheid weet te verzinnen om er een wijntje bij te pakken, vaak zelfs meerdere keren per dag. Maar ook als je wat minder uitbundig bent, zijn er vast zo nu en dan wel redenen om een klein (of misschien wel groot) feestje te vieren. En ja, een wijntje kan dan wel erg lekker zijn om de feestvreugde te verhogen!

Zomaar een feestje of iets groots?

Er is altijd wel een reden voor een feestje. Dat kan een hele kleine zijn, een succesje op het werk, of alles waar je maar blij van kunt worden. Natuurlijk kan er ook een reden zijn voor een groter feest. Een verjaardag vieren we graag uitgebreid, en ook een nieuwe woning, een jubileum, een geboorte of een behaald examen vragen om een groot feest.

Of er reden is om een feestje te geven, dat is aan jou. Misschien heb je gewoon zin om al je vrienden en familie weer even te zien, en wil je daar iets feestelijks van maken. Maar ook een feestelijk momentje in je eentje of samen met je partner kan natuurlijk heerlijk zijn.

Vier je een feestje, groot of klein, met of zonder gasten, dan hoort daar traditioneel ook vaak een drankje bij. Wijn, daar kiezen we steeds vaker voor, al kan een biertje ook feestelijk zijn. Hebben we een succes te vieren, dan kiezen we vaak voor een champagne of een andere mousserende wijn. Alleen het openen ervan al geeft direct dat feestelijke gevoel, en past prima bij een behaalde prestatie of iets waar lang naar is uitgekeken. Maar ook ‘normale’ wijn doet het goed op feestjes.

Nodig je mensen uit voor een feest, dan is het dus altijd goed om naast lekkere hapjes ook voldoende drankjes te verzorgen. Die kun je direct meenemen bij de boodschappen, maar online wijn bestellen is ook een optie. Het fijne is dat je in een online wijnwinkel rustig de tijd kan nemen om volop informatie over de verschillende wijnen te lezen, om zo je keuze weloverwogen te kunnen maken. Bovendien wordt de wijn vervolgens netjes thuisbezorgd, en hoef je er zelf niet mee te zeulen; prettig, toch?

Een feestje zonder kater

Als er op een feestje gedronken wordt, betekent dat nog niet dat je de dag erna een kater hoeft te hebben. Zeker wijn is een drankje dat vaak met mate wordt gedronken, en waar een glas lang mee gaat. Wel zo prettig, want de sfeer wordt niet per se beter als alle bezoekers dronken zijn. Een wijntje, dat drink je om te genieten, niet om de dag erna last van te hebben.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen