Tegenwoordig dragen veel mensen een bril of lenzen, dit komt omdat de meeste mensen een afwijking hebben in hun zicht. Vaak kom je daar op jonge leeftijd achter en dan moet je kiezen of je een bril gaat dragen of toch lenzen. Wel een erg belangrijke keuze omdat je het waarschijnlijk voor een lange tijd zult dragen. Lees daarom verder in dit blog over deze keuze. 

Voordelen van een bril

Natuurlijk hebben beide opties veel voordelen en het is maar net wat jij zelf fijner vindt. Zo vindt de één een bril dragen fijner maar een ander geeft juist de voorkeur aan lenzen. Toch kiezen vaak de meeste mensen voor een bril en daar zijn een paar redenen voor. De allereerste grote reden waarom mensen voor een bril kiezen zijn toch vaak de kosten aangezien lenzen erg duur zijn. Een bril is een eenmalige investering waarmee je een hele lange tijd kunt doen en lenzen moet je iedere keer weer opnieuw bestellen. Of je nou kiest voor daglenzen of maandlenzen. Een ander voordeel van een bril is dat het gewoon gemakkelijker is dan lenzen, als je wakker wordt in de ochtend hoef je alleen maar even je bril op te doen en verder niks. Lenzen neemt toch meer tijd in beslag en moet je iedere ochtend en avond weer even tijd aan besteden. Een bril is daarin toch net wat makkelijker.

Voordelen van lenzen

Als je toch kiest voor lenzen is dit ook een hele goede optie natuurlijk. Want ook aan lenzen zitten veel voordelen. Zo is één van de grootste redenen dat mensen lenzen kiezen toch vaak voor je uiterlijk. Mensen vinden namelijk vaak een bril niet mooi staan bij zichzelf en vinden daarom de investering in lenzen het dubbel en dwars waard. Ook is het zo dat je van lenzen niks merkt wanneer je ze in hebt en bij een bril heb je toch altijd iets wat op je neus ligt en dat kan je vervelend vinden. Zo zijn er uiteindelijk genoeg redenen om voor beide te kiezen en is het maar net wat jij zelf fijner vindt. En dan zul je uiteindelijk heel tevreden zijn!

Vind je een bril en lenzen nou beide helemaal niks dan zou je op andere manieren je ogen kunnen verbeteren door te lazeren. Dan ga je naar een gespecialiseerde die ook goed is in bijvoorbeeld een onderooglidcorrectie en een gewone ooglidcorrectie

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen