Er is veel te kiezen als het om e-liquids voor de e-sigaret gaat. Ligua staat bijvoorbeeld bekend om e-liquids van hoge kwaliteit en een divers aanbod aan smaken. Het merk produceert e-liquids in Tsjechië. Hierdoor moeten ze voldoen aan de Europese richtlijnen. Wanneer je op zoek gaat naar deze vloeistoffen, zal je zien dat er veel mogelijkheden zijn. Er is een ruim aanbod beschikbaar met verschillende nicotinesterktes en creatieve smaken. Het assortiment is onderverdeeld in twee lijnen, namelijk Mix en Element.

Element en Mix e-liquids

Erg typerend voor het merk Ligua is de onderverdeling tussen de twee verschillende soorten vloeistoffen: Element en Mix. Element vloeistoffen bestaan voor 50% uit VG (vegetable glycerin). Deze zijn niet al te stroperig, waardoor ze zelfs in kleinere e-sigaretten gebruikt kunnen worden. Over het algemeen hebben de Element e-liquids een zoete nasmaak. De Mix vloeistoffen zijn wat complexer. Ze bestaan vaak uit een combinatie van verschillende smaken, waardoor er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Mix e-liquids bestaan voor 65% uit VG. Hierdoor zijn ze wat stroperiger, waardoor er meer damp zal ontstaan.

De verschillende smaken

Het aanbod van Ligua is erg divers. Er zijn veel verschillende smaken te verkrijgen. Je komt e-liquids tegen die naar tabak smaken, maar ook romige, fruitige en frisse smaken zijn beschikbaar in het assortiment. In de Element-lijn kom je opties tegen als watermeloen, mint of drop. De Mix vloeistoffen kunnen ingewikkeldere smaken hebben, zoals mango milkshake, sweet tobacco of banana cream.

De beschikbare nicotinegehaltes

E-liquids zijn verkrijgbaar met verschillende nicotinegehaltes. Meestal zijn sterktes beschikbaar van 0, 3, 6, 12 of 18 mg/ml nicotine. Dit is ook het geval in het assortiment van Ligua. E-liquids met 6 of 12 mg/ml nicotine lijken het meeste overeen te komen met de traditionele sigaret, waardoor veel rokers het beste met deze nicotinegehaltes kunnen starten. Je kunt ervan uitgaan dat een hoger nicotinegehalte scherper aan zal voelen in de keel tijdens het dampen.

Het nicotinegehalte afbouwen

Wil je liever gaan stoppen met roken? Dan kun je langzaam afbouwen naar een lager nicotinegehalte. Je kunt zelfs Ligua vloeistoffen zonder nicotine gebruiken, zodat de e-liquid geen verslavende werking heeft. Ligua e-liquids zonder nicotine hebben nog steeds een volle smaak, maar zullen niet zorgen voor een kriebel in de keel zoals vloeistoffen met nicotine wel doen.

Welke smaakjes?

Het grote voordeel van e-liquids is dat je een grote keuze aan smaakjes hebt. Veel mensen vinden het leuk om hiermee te experimenteren en proberen bijzondere smaken uit zoals vanille of banaan. Maar er zijn ook meer vertrouwde smaken zoals een e-liquid met mentholsmaak. De tabakssmaak is een goede optie vaste rokers een goede manier om de overstap naar de e-sigaret makkelijker te maken.

Ligua: een Europees merk

Ligua is een populair merk uit Europa. Wanneer je kiest voor hun vloeistoffen, is het fijn om te weten dat ze aan hoge kwaliteitsnormen moeten voldoen. In Europa worden namelijk eisen gesteld aan onder andere het productieproces, de gebruikte ingrediënten en de arbeidsvoorwaarden. Je weet dus dat je Ligua e-liquids van hoge kwaliteit in huis haalt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen