Het is een rustig jaar geweest voor de modewereld, maar dat betekent niet dat er niet enkele zeer gewaagde en stijlvolle ontwerpen zijn onthuld. Van kleurrijke blazers tot gedurfde grote tassen en zelfs gestroomlijne gezichtsmaskers – het zijn slechts enkele items die de modeshows domineerden. Vandaag geven we je een kijkje naar wat mode-experts verwachten van de zomer van 2021 – en geloof ons: er staan je heel wat fancy outfits te wachten!

Jurkjes met prints

Als je Sheblog al langer volgt, dan weet je dat het dragen van jurken waarschijnlijk een van onze favoriete style-things is – voor welke dag dan ook. Deze zomer is niet anders, en gelukkig hebben we de experts die ons vertellen dat jurkjes de komende maanden in álle kleuren en patronen goed is. Sterker nog: hoe opvallender, hoe beter! Of je nu kiest voor een panterprint zomerjurkje van Fabienne Chapot of voor een effen strakke jurk in pasteltint: zolang je je er goed en comfortabel in voelt, is het een go!

Rompers

Rompers zijn deze zomer helemaal hot. Rompertjes zijn in wezen jumpsuits met korte broeken in plaats van lange broeken. Het is een modetrend die we enorm toejuichen – want het is simpelweg een complete outfit in één piece. Ze zijn onmisbaar voor wanneer het festivalseizoen weer begint en zien er super zomers uit, vooral wanneer het wordt gecombineerd met leuke printjes. Zoek naar lichte linnen ontwerpen, sportieve prints zoals camouflage en vloeiende boho-geïnspireerde stukken en we weten zeker dat al je friends je zullen vragen waar je hem vandaan hebt.

Broeken met wijde pijpen

Alles wat oud is, is weer nieuw, en dat geldt zeker voor onze favoriete modetrend voor de zomer van 2021: broeken met wijde pijpen. Broeken met wijde pijpen waren helemaal hot in de seventies en ze zijn weer helemaal hot in de twenties! Van vloeiende gebreide prints tot witte denim, broeken met wijde pijpen zijn er in een veelvoud aan opties. Wil je een paar voor een relaxte stranddag? Probeer een kort breisel met een brede elastische tailleband die licht is en gemakkelijk aan en uit te trekken is. Op zoek naar iets meer gestructureerd voor het avondeten? Kies dan voor een broek met hoge taille in een leuke retro-print!

Zwarte gezichtsmaskers

Ja, liever zien we de wereld weer gezond en zónder maatregelen, maar zolang ze nog bestaan betekent het ook dat de modewereld er een antwoord op heeft. Zwarte mondmaskers in combinatie met felle kleding is volgens experts helemaal hot. De schoonheid achter deze gezichtsbedekking zijn de grenzeloze stylingmogelijkheden die ermee gepaard gaan. Je kunt het combineren met een rode trenchcoat (of zoek op zomerjassen dames voor meer toffe zomerse looks) of een jurkje met bloemenprint: een zijdezachte zwarte gezichtsmasker maakt de look véél meer af dan een witblauw wergwerpmodel.

Sorbet Pasteltinten

Een andere trend die dit jaar zal blijven domineren, zijn pasteltinten. Deze op sorbet geïnspireerde kleuren zijn de perfecte optie voor de zomer en passen bij een breed scala aan huidtinten. Kies uit een overall in koel mintgroen of een oversized trenchcoat in zachte lavendel. Of beter nog, probeer ze allebei tegelijk. Complete outfits en losse items in deze zachte tinten verheffen je algehele esthetiek en zullen de komende seizoenen een van de chicste stijlen blijven.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen