Toen Lindsey Vonn in een razend tempo steile, ijzige banen afdaalde om te strijden om gouden medailles, volgde haar persoonlijke chef elke hap die ze at. Elke milliseconde telde, net als elke hap.

Drukke dagen

Hoewel Lindsey, die de meest gedecoreerde vrouwelijke alpineskiër ter wereld is – en de meest dominante Amerikaanse skiër aller tijden, met pensioen is, heeft ze het nog steeds druk. Zo richt ze zich op het inspireren van meisjes om hun dromen na te jagen via de Lindsey Vonn Foundation en organiseert ze carrièredagen met andere topatleten.

Maar ondanks haar nog steeds overvolle schema heeft Lindsey tegenwoordig wat meer speelruimte op haar bord. ‘Ik trakteer mezelf wanneer ik maar wil,’ zegt ze tegen Women’s Health. ‘Omdat ik geen wedstrijden meer heb, heb ik het gevoel dat ik een beetje los kan laten.’ Dat gezegd hebbende, behoudt ze nog steeds enige structuur.

Lindsey en haar verloofde, NFL-hockeyster PK Subban , werken samen met de beroemde voedingsdeskundige Phil Goglia en gebruiken een maaltijdbezorgservice om hun eten redelijk gezond te houden. “PK is erg streng in zijn dieet omdat hij nog steeds wedstrijden speelt, dus ik ga gewoon mee”, zegt ze. Benieuwd geraakt? Dit is wat de WK-kampioen en Olympiër tegenwoordig op een typische dag eten.

Ontbijt

Nadat ze ’s ochtends wakker is geworden, kauwt Lindsey op wat bosbessen en drinkt ze een suikervrije Red Bull (haar sponsor) en begint ze met haar workout. ‘Ik probeer’ s ochtends niet te veel te eten voordat ik aan het sporten ben’, vertelde ze aan Women’s Health. “Ik doe niet zo gek, maar ik merk dat ik me beter voel; niet zo zwaar”. Na het zweten is het tijd voor een volledige maaltijd – meestal met eieren. Af en toe houdt Lindsey er echter van om wat pannenkoeken te maken.

Lunch

Lindsey’s lunch is weer een reeds klaargemaakte maaltijd. “Als ik het aan mijn lot zou overlaten, zou ik waarschijnlijk mac-and-cheese en pasta en ontbijtgranen hebben’, vertelt Lindsey. “Ik wil dat alles voor me wordt opgemaakt, anders houd ik het minder snel vol” Meestal bestaat Lindsey’s eenvoudige maaltijdlunch uit kip met boerenkool of kool. Ze bestelt ook vaak zalm om haar eiwitten te variëren.

Snacks

Als het op snacks aankomt, staat Lindsey er alleen voor. Ze gaat echter nog steeds typisch voor gezonde opties. Enkele van haar favorieten? Amandelen, kiwi en meer bosbessen. Lindsey houdt ook pure chocolade bij de hand om zoete trek te stillen. (Ze zegt dat ze absoluut een zoetekauw is.)

Avondeten

Meestal komt Lindsey’s derde maaltijd van de dag uit haar maaltijdservice. “Het diner is iets als kipsalade met avocado of een courgette-pasta met bolognese vleessaus”, zegt ze. Als ze toch iets anders wilt, kiest Lindsey voor iets plantaardig. “Soms doe ik wat Beyond Meat-pasteitjes of Beyond Meat Sausage als ik iets goeds wil hebben dat niet in ons maaltijdplan staat.” PK, waarvan Lindsey zegt dat het de chef-kok in huis is, steekt soms de grill aan als ze écht iets anders willen. “We kopen een hoop vlees in bulk”, zegt ze.

Toetje

Voor Lindsey is dessert een must-have. ‘Het is duidelijk dat het dessert van Ben en Jerry is’, zegt ze lachend. Haar go-to? Half-Baked. Ze geniet ook van wijn, maar beperkt zich ’s avonds tot één glas – meestal rood -. “Ik drink gewoon een glas wijn en kijk naar een film en zet hem uit”, zegt ze.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen