Het is heerlijk weer de afgelopen paar dagen en je moet er waarschijnlijk niet aan denken om nu een jas uit de kast te trekken. Toch kan een jas best goed van pas komen als je bedenkt dat het tijdens de Nederlandse zomers gemiddeld maar 19 dagen 25 graden of warmer is. Vooral in de avonden kan het behoorlijk afkoelen en ’s ochtends kan het ook nog best fris zijn. Een jas in de zomer komt daardoor vaker van pas dan je zou wensen. In dit blogartikel vertellen we je welke drie jassen een absolute musthave zijn deze zomer zodat jij er gegarandeerd stijlvol en trendy bijloopt. Let op!  

De oversized blazer is classy 

Het is al een tijdje dé trend maar ook aankomende zomer is de oversized blazer een absolute must voor in je kledingkast. In de zomer zal het overdag vaak te warm zijn voor een blazer maar ’s avonds is het de perfecte stijlvolle jas voor bij een avond-outfit. Wanneer je gezellig met je vriendinnen naar het terras gaat, een avondje uit gaat met je familie of een andere nette of casual gelegenheid hebt is de oversized blazer een echte uitkomst. Het is prachtig te combineren met een jurkje en boots maar ook op een pantalon met een top is de oversized blazer stijlvol en trendy. Een zwarte blazer is de absolute musthave maar ook kleuren als beige, bruin, groen, en taupe zien we veel terug deze zomer. 

De spijkerjas is stoer, eenvoudig en makkelijk mee te nemen

Een andere trend die nog een stuk tijdlozer is dan de oversized blazer is de spijkerjas. Wellicht een stuk meer casual en simpel maar zeker ook elegant. Vooral de oversized spijkerjas is een item waar je tientallen jaren plezier van kunt hebben. Er zijn zat vrouwen die op 40jarige leeftijd nog steeds dezelfde spijkerjas dragen als toen ze 25 waren. Genoeg reden om een goede spijkerjas aan te schaffen dus. Wanneer je eenmaal de perfecte jas hebt gevonden gaat deze ontzettend lang mee en heb je er heel veel plezier aan. De spijkerjas is makkelijk mee te nemen omdat de stof niet snel kreukt. Daarnaast staat het bij heel veel zomeroutfits hartstikke vlot en is het jack makkelijk te combineren. 

De trenchoat is de ultieme musthave

Als je het hebt over een ultieme klassieker die ook nog eens geschikt is voor de zomer dan hebben we het natuurlijk over de trenchcoat. Deze jas kan eigenlijk niet langer ontbreken in je garderobe mede doordat dit model ontzettend tijdloos is. De trenchcoat is al jarenlang favoriet voor de dames en zie je om de zoveel jaar weer terug op de catwalks. Je kunt een prachtige nieuwe trenchcoat scoren of op zoek gaan naar een mooie parel in een vintage winkel. Online is het ook heel makkelijk om de prachtige jassen te vinden, wat het door de ruime keuze in kleur en maat, wel weer een stuk makkelijker maakt. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen