We sporten allemaal voor één ultieme reden: om resultaat te behalen. Of je nu slanker wilt worden, in die nieuwe bikini wilt passen, meer spier wilt kweken of gewoon fitter en athletischer te worden: de combinatie tussen sporten en goede voeding werkt voor iedereen. Maar hoe zit die ideale combinatie eigenlijk in elkaar? Mocht je jezelf ook die vraag weleens gesteld hebben, dan is dit artikel voor jou. Vandaag geven we je 5 tips waarmee je binnen no-time de perfecte bikini-body kunt kweken!

Tip 1: Train ’s morgens vroeg

Er is weinig beter dan vroeg in de morgen al lekker te sporten. Terwijl de meeste mensen nog slapen, heb jij er al een paar kilometer op zitten. Wat dat je oplevert? Veel! Om te beginnen heb je – wanneer de sportscholen weer open zijn – vrijwel de hele gym voor jezelf als je om 6 uur ’s morgens al voor de deur staat. Ook word je niet onderbroken door Whatsappjes, groepschats, belletjes van je werk of andere zaken. Kortom: ’s morgens vroeg kun je je perfect focussen op je workout en bikini-goals! Maar daar blijft het niet bij: de voordelen van vroeg trainen gaan ook ná je workout nog door. Door lichaamsbeweging komt endorfine (het feel-good hormoon) vrij in het lichaam en als je deze door je lichaam laat stromen, zal het je humeur helpen verbeteren en angstgevoelens verminderen, wat beide zal bijdragen aan een positieve en productieve dag.

Tip 2: Maak een concreet plan (en volg tips!)

We kennen het allemaal wel: we hebben het plan om eindelijk te beginnen met sporten, maar als we eenmaal die sportlegging hebben aangetrokken dan hebben we geen idee wat we nou eigenlijk moeten doen. Een beetje hardlopen? Wat gewichten tillen? Door van tevoren te bestuderen wát je gaat doen, zal je workout veel beter en effectiever zijn. Het lezen, studeren of zelfs kijken naar een trainingsvideo over de spiergroep (en) die je gaat trainen, kan een geweldige manier zijn om je geest te concentreren op je aanstaande trainingen. Het is ook een geweldige manier om jezelf te herinneren aan kleine tips over technieken die het verschil kunnen maken tussen een geweldige workout en een blessure. Gelukkig voor jou staat Youtube vol met geweldige workout-tips!

Tip 3: Zorg voor de juiste muziek

Het mag dan niet veel met je spieren of voeding te maken hebben, maar trainen in de juiste kleding en met de perfecte muziek is oh-zo fijn! Wist je dat het zelfs wetenschappelijk is bewezen dat we sterker en fitter zijn wanneer we muziek luisteren die ons motiveert? En wist je dat dit ook geldt voor het dragen van nieuwe dames sportkleding? Onderzoek door sportwetenschappers heeft uitgewezen dat het luisteren naar je favoriete deuntjes de waargenomen inspanning met 12% kan verminderen, het uithoudingsvermogen met 15% kan verbeteren en je vooral kan helpen meer plezier te halen uit lichaamsbeweging. Muziek kan zelfs zo’n positieve invloed hebben op de prestaties dat The American Track & Field USA, het nationale bestuursorgaan voor afstandsraces, in 2007 het gebruik van koptelefoons en draagbare audiospelers tijdens officiële races verbood om te voorkomen dat hardlopers een concurrentievoordeel behalen. Crazy, toch?

Tip 4: Zorg voor een trainingsbuddy

Oké, deze is nu tijdens de lockdown misschien wat lastiger, maar laten we eerlijk zijn: we voelen ons niet altijd even gemotiveerd om te sporten. Maar als we weten dat onze bestie onderweg is om wat calorieën te verbranden (en waar je eindelijk je nieuwe sport top aan kan showen) dan wordt het echt véél moeilijker om een training over te slaan. Een workout-buddy is geweldig om te hebben. Als je namelijk iemand hebt die je helpt net dat beetje extra eruit te halen wat erin zit, dan kun je ontzettend veel bereiken! Mocht het je lukken: regel dan een partner die net wat sterker, sneller, fitter of meer ervaren is dan jij. Dit zorgt ervoor dat je blijft pushen om beter te worden en dat je er ook nog eens wat van leert.

Tip 5: Water, water en nog meer water!

Ervoor zorgen dat je goed gehydrateerd bent, is niet alleen belangrijk op de momenten die je in de sportschool doorbrengt. Om het meeste uit je trainingen te halen, moet je ervoor zorgen dat je voor, tijdens en na de training goed gehydrateerd bent. Als je uitgedroogd aan een training begint, zal je lichaamstemperatuur sneller stijgen en zal je hart harder moeten pompen dan normaal, wat de prestaties kan verminderen en zelfs tot een zonnesteek kan leiden als je komende zomer hard gaat lopen. Drinken tijdens je training is van vitaal belang om het vocht dat verloren gaat door zweet en ademhaling te vervangen, wat kan oplopen tot wel twee liter per uur. Kortom: drink water – blijf fit!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen