Je kent waarschijnlijk het gezegde: “The devil is in the details” wel. Nou, het blijkt dat hetzelfde gezegd kan worden voor je slaapkamer. De manier waarop je je kamer kleedt en inricht straalt niet alleen uit wie je bent, het zorgt er ook nog eens voor dat je elke dag goed begint én eindigt. Want als je je elke ochtend als je wakker wordt heerlijk en tevreden wilt voelen, dan is het hebben van een goed ingerichte slaapkamer zonder twijfel de sleutel! Om die reden delen we vandaag 5 manieren om ervoor te zorgen dat ook elk detail van je slaapkamer er perfect uitziet.

1) Kies verstandig kleuren

Als je kleuren voor je muren kiest, overweeg dan om koele tinten op de ene muur en warme tinten op een andere muur te gebruiken, zodat ze elkaar in evenwicht houden. Dit zal een meer ontspannen en harmonieuze sfeer in je slaapkamer scheppen. Zorg er ook voor dat je niet té veel verschillende kleuren in de kamer gebruikt, want dat zal alleen maar tot visuele chaos leiden.

En welke kleur je kiest, dat is natuurlijk smaakgebonden. Sommige mensen gebruiken liever warme kleuren, zoals geel en oranje, terwijl anderen de voorkeur geven aan koele kleuren zoals blauw en groen. Het hangt er allemaal van af hoe je wilt dat je slaapkamer er uitziet. Weet je niet zeker welke kleur het beste is voor je kamer of smaak, ga dan online eens op zoek naar slaapkamer inspiratie. We weten zeker dat je van sommige slaapkamers ontzettend blij zal worden!

2) Besteed aandacht aan de indeling

De indeling van je slaapkamer is een ander belangrijk detail dat je niet over het hoofd mag zien. Zorg ervoor dat je bed zo geplaatst wordt dat je voldoende ruimte hebt om je te bewegen en je spullen op te bergen. Als met deze dingen geen rekening gehouden wordt, dan zal de slaapkamer benauwd en rommelig aanvoelen. Mocht je de ruimte hebben: vergeet dan niet een kleine zithoek naast het bed of naast een raam in te bouwen, waar je je lievelingsboek kunt lezen voor je gaat slapen. Of nog beter: ga voor een leefvensterbank!

3) Gebruik verlichting voor de perfecte sfeer

Een van de beste manieren om de uitstraling van je slaapkamer te veranderen is door de verlichting te veranderen. Je kunt dit doen door verschillende soorten lampen of verlichtingsarmaturen te gebruiken, of zelfs door de soort gloeilampen die je gebruikt te veranderen. Als je bijvoorbeeld een meer romantische sfeer wilt scheppen in je slaapkamer, dan kun je zachte verlichting gebruiken in plaats van fel licht. En wil je een meer ontspannen sfeer scheppen, dan kun je gedimd licht of zelfs kaarsen gebruiken.

4) Besteed aandacht aan de raambekleding

Raambekleding is een belangrijk detail dat niet over het hoofd gezien mag worden. Het beste wat je voor je slaapkamer kunt doen is een raambekleding kiezen die natuurlijk licht binnenlaat maar tegelijk privacy biedt. Teveel mensen kiezen bij raambekleding voor de goedkoopste optie – het is immers vaak een wat duurdere investering. Toch raden we aan juist aan de raambekleding de nodige aandacht te schenken. Als er te veel licht binnen komt, dan zal je in de zomer bijvoorbeeld niet lekker slapen.

Daarnaast zijn er tal van verschillende soorten raambekleding om uit te kiezen: van jaloezieën en shutters tot gordijnen of zelfs extra rolluiken aan de buitenkant. En wil je het uiterlijk van je slaapkamer écht verbeteren: dan gaat er weinig boven mooie overgordijnen. Die zorgen niet alleen voor extra verduistering, maar zorgen ook voor een echte classic chique look!

5) Gebruik spiegels voor meer ruimte

Spiegels zijn de perfecte manier om je ruimte groter te laten lijken. Heb je momenteel een kleerkast met deuren die niet goed sluiten? Haal ze eraf, zet ze in je schuur en vervang ze in plaats daarvan door een grote spiegel. Gespiegelde garderobedeuren zijn vaak heel goedkoop te maken of te kopen, dus het is een gemakkelijke manier om het uiterlijk van je slaapkamer te verbeteren. Door de reflectie van de spiegel wordt je kamer niet alleen ruimer, maar ook nog eens lichter. En daarnaast heb je met een spiegel in je slaapkamer altijd een manier om je nieuwe kledingaanwinsten te aanschouwen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen