Bij de meeste vrouwen klopt het vooroordeel volledig dat we veel te veel geld uitgeven aan kleding en accessoires. We houden van shoppen en hebben altijd wel behoefte aan iets nieuws. Mode veranderd constant en daar gaan we graag in mee. Voor je het weet geef je maandelijks honderden euro’s uit aan schoenen, jurkjes, sieraden, tassen enzovoort. Wat het helemaal schrijnend maakt is dat de helft vaak blijft liggen in de kast zonder ooit te worden gedragen of gebruikt…

Grote kans dat je hier wat aan wil doen, maar niet weet hoe! Logisch, want het is lastig om patronen te doorbreken waar je nou eenmaal gewent aan bent geraakt. Maar niet getreurd. We hebben vier tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij knaken gaat besparen op jou kleding en accessoires. Hier komen ze!

Koop je items in een outlet

Nieuwe spullen van bekende merken zijn duur. Niet zomaar duur, maar vaak té duur. De marges zijn gigantisch waardoor je eigenlijk een dief bent van je eigen portemonnee. Maar ja, we zijn nou eenmaal gevoelig voor merken dus geven het er graag aan uit. Hoe dit anders kan? Shop bij een outlet! Je kent ongetwijfeld wel de fashion outlets in Lelystad en Roermond. Maar er is meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van een online horloge en sieraden outlet? Hier kun je leuke merksieraden kopen zonder de volle mep te betalen. Er zijn steeds meer van dergelijke online outlets die leuke items aanbieden tegen hoge kortingen. Zo kun je wél spullen kopen van bekende merken, zonder bakken met geld kwijt te zijn. Slim toch?

Er is echt niks mis met tweedehands

Hoewel het steeds meer geaccepteerd wordt, rust er nog steeds een taboe op: tweedehands kleding. Veel mensen associëren het nog steeds met armoedig en vies. Je weet immers niet wie er hiervoor in heeft gelopen?! Toch zijn veel van deze angsten onterecht. Je hebt tegenwoordig ook tweedehands kledingwinkels die hun kleding sterk cureren. Ze verkopen alleen de spullen die in goede staat zijn en nog leuk zijn om te dragen. Hier is dus helemaal niks mis mee! Zo bespaar je een hoop geld en het is nog goed voor het milieu ook. Win-win situatie dus.

Repareren in plaats van weggooien

Hoewel het natuurlijk goed is dat niet meer elke vrouw achter een naaimachine zit, is het zonde dat deze kennis helemaal verloren gegaan lijkt te zijn. We zijn gewend geraakt om iets weg te gooien zodra het stuk is, terwijl het vaak prima te fixen is. Kleding repareren kan daarnaast ook nog eens echt leuk zijn! Ons advies? Koop een naaimachine en vraag je oma eens hoe dat ding nou werkt. Zo kun je langer van je kleding genieten en hoef je dus minder nieuwe items te kopen.

Besparen? Geef meer geld uit!

Huh? Hoe bespaar je geld door meer uit te geven? Door te beleggen natuurlijk! Nee geintje, door betere kwaliteit kleding te kopen. Een tientje voor een shirt is leuk, maar de kans is groot dat hij na twee keer dragen rijp is voor de vuilnisbelt. Je koopt de maand erop weer een nieuwe en als je al die tientjes bij elkaar optelt gaat dat toch om serieuze bedragen. Durf dus eens wat meer uit te geven aan een kleding stuk van een goed en duurzaam merk. Betere stof en betere stiksels zorgen ervoor dat het shirt misschien vijf keer zo duur is, maar tien keer langer mee gaat. Zo bespaar je dus geld!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen